{menu:'
2 - 2010-05-15, admin
Pontosan így volt! Beamter neve Bubi, azaz Jenő volt. A leghíresebb partnere azonban mégsem ő, hanem Weisz Api, azaz Árpád volt.
Ő a háború legvégén munkaszolgálatban halt meg. Úgy tudom, megmaradt a dobfelszerelése, amit a lánya ajándékozott a ceglédi Dobmúzeumnak.
Ha megfigyeli a szöveget, a vers eleje éppen Weisz Apit biztatja: "Api, mutasd meg mit tudsz! Api, kavard a ritmust! Api, te dob-fenegyerek!" Aztán Chappyhez szólnak ugyanígy, mintegy összeugrasztva a két dobost, megágyazva ezzel a dob párbajnak.
A dob párbajok leggyakoribb helyszíne egyébként a most lebontásra kerülő Városi Színház (Erkel Színház) volt, sok plakát, néhány fénykép és egy műteremben felvett (tehát nem teljesen autentikus) filmrészlet maradt fenn ezekről a produkciókról. A film éppen ez a Vidámsághangverseny c. rövidfilm volt, amin nem a Chappy énekhármas, hanem az akkor éppen Budapesten vendégeskedő Diana Clayton énekelt - magyarul!
Óvári Cimbiről viszont nem tudok, ha bővebbet elárulna róla, hálás lennék! Lehetséges hogy Óvári Tiborra gondolt? Ha így van, akkor viszont nem tudtam, hogy dobolt is, én csak táncosként ismertem eddig. Köszönöm!
1 - 2010-05-15, Laci
A 40-es évek jazz hangversenyeinek kedvelt attrkciója volt a "Dob párbaj". Ilyenkor két dobfelszerelés volt a szinpadon, az egyiken Chappy, a másikon vendégdobos dobolt, felváltva,mintegy párbajozva.Vendég dobos volt többek között Óvári Cimbi, Beamter Pubi és az akkor öt éves Vig Tomi.
F.L.
',next:0,prev:0,last:0,page:0,total:2}