{menu:'
4 - 2010-11-23, nyagda
Tisztelt Szerkesztő!

Köszönettel veszem a lehetőséget.
Kérem, szíveskedjék a kapcsolatot megadni a gyűjtőhöz vagy a lehetőséget biztosítani a letöltésekhez. Szeretném elsősorban a tárogatós felvételeket megkapni vagy letölteni.

Köszönettel és Üdvözlettel:
Lugosi Tibor
06 30 940 0968
3 - 2010-11-21, admin
Tisztelt Lugosi Tibor,

köszönjük az észrevételét!

A felvételek sajnos össze-vissza szólnak, így a 78 illetve 80 fordulat/perc sebességet képtelenség ilyen mennyiségű felvételnél megtalálni és minden egyes felvételnél "belőni". A transzfernél a lejátszás sebességét ugyan mindig figyeljük, azonban ez nem biztos, hogy a lemezek készítésekor is így történt. Az elektromos hangfelvételi időszakban már jobb lesz a helyzet!

A régi akusztikus lemezek hangszűrése sem a legtökéletesebb, ezt ilyen nagy mennyiségben ugyancsak képtelenség lenne elvégezni. Ezért is választottuk azt a lehetőséget, hogy a szűretlen, eredeti transzferek is mindenki számára elérhetők legyenek, de alapértelmezettként egy lehetőleg ne recsegő-ropogó, élvezhetetlen hang szólaljon meg.

Amennyiben valakinek további tervei vannak az itt megtalálható lemezekkel, a gyűjtővel egyeztetve hozzáférhet az eredeti korongokhoz is, és ezáltal újabb, tökéletesebb átírást vagy restaurált változatot is készíthet.

Üdvözlettel, a GO csapata
2 - 2010-11-07, nyagda
Megjegyzem,hogy a http://gramofon.nava.hu/1212943652/balog_adam_notaja felvétel fordulata jó.
Talán ez segítség.

Üdv.
Lugosi Tibor
',next:1,prev:1,last:1,page:0,total:4}