{menu:'
1 - 2010-04-20, dkitzinger
- Éljen! Éljen!
- És most elvtársak, következik a tizedik pont. Minden munkaadó köteles az összes munkásnak adósságait kifizetni.
- Éljen!
- Tizenegyedik pont. A munkaadó mester köteles naponta az elvégzett munkáért nem csak pontosan fizetni. Hanem azt szépen meg is köszönni. A szép szó nem kötelező, elegendő egy meleg kézsszorítás.
- Tizenkettedik pont. Ha egy munkás munkát kér, köteles a mester a munkást borral és hideg felvágottal megvendégelni. Az egyezkedésnek családi jellegűnek kell lennie.
- Éljen!
- Tizenharmadik pont. Azon napon, midőn az új munkás munkába lép, a mester köteles egy cigányzenekarral az Isten hozott! című dalt játszatni. A mester frakkban fogadja az új munkást, és üdvözlő beszédet tart nekije. Általános munkaszünet ezen napon. Minden munkás fejenként tíz korona tiszteletdíjat kap, hogy a kocsmában ihasson.
- Éljen!
- Tizennegyedik pont. A munkaadó nem bocsáthatja el a munkást, de a munkás bármikor otthagyhatja a munkát. Azért ezer korona fájdalomdíj jár aranyban.
- Éljen!
- Minden vasárnap délelőtt sétakocsizás a Stefánia úton. A költségeket a mester tartozik fedezni.
- Tizenhatodik pont. A mester születésnapja és a munkás születésnapja ünnepnapnak tekintendő, mely alkalommal társas kirándulás rendeztetik ...-ra a Törley pezsgőgyárba. Az összes költségeket a mester fizeti.
- Éljen!
- Tizenhetedik pont. A májusi munkásünnep tart április 15-től május 30-ig bezárólag. Az ehhez szükséges vörös jelvényeket a mester köteles csináltatni és munkásai között szétosztani. Ezen idő alatt a munkabér 20%-kal emelkedik.
- Tisztelt elvtársak! Ez csak egy kis része volt a jövő munkarendjének. Megértették?
',next:0,prev:0,last:0,page:0,total:1}